latinica  ћирилица
06/07/2024 |  21:05 ⇒ 22:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучевић: Хелез неодговорним изјавама угрожава мир и стабилност у региону

Премијер Србије Милош Вучевић оцијенио је данас да министар одбране у Савјету министара БиХ Зукан Хелез наставља са неодговорним и неозбиљним изјавама, али изјавама које директно угрожавају мир и стабилност у региону.
Милош Вучевић (Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bs) -
Милош Вучевић (Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bs)

Он је поводом изјаве Хелеза који је изнио оптужбе на рачун предсејдника Србије Александра Вучића и критике Дејтонског споразума, поручио да ће Србија увијек бранити своје интересе и да неће дозволити да неодговорне изјаве и лажи унесу нестабилност.

- Овакви напади, нажалост, нису изузетак, него свакодневна пракса. Политичкој елити у Сарајеву смета економски јака Србија и суверена политика коју спороводи предсједник Александар Вучић заједно са Владом Србије - навео је Вучевић.

Зато, како је додао, и не чуде константни напади на Вучића, а све с циљем слабљења Србије и Републике Српске.

- Наша порука и политика је јасна - мир, стабилност и гледање у будућност. Са Бошњацима у БиХ хоћемо да имамо најбоље могуће односе. Србија признаје независност БИХ у постојећим границама али никада нећемо одустати од подршке нашем народу у Републици Српској - рекао је Вучевић.

Дејтонски споразум је, како је нагласио, темељ мира у Босни и Херцеговини и региону, и сваки покушај његовог подривања представља опасност за све народе Балкана.

- Србија ће увијек бранити своје интересе и интересе српског народа, и неће дозволити да неодговорне изјаве и лажи унесу нестабилност - закључио је Вучевић.