latinica  ћирилица
06/07/2024 |  12:51 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Којић: Срби су слободарски народ који неће одустати од тражења правде (ВИДЕО)

Српски народ је слободарски народ који никада неће одустати од тражења правде, од онога ко смо и шта смо, рекао предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић, након служеног помена за 3.267 српских жртава средњег Подриња и Бирча.
Бранимир Којић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Бранимир КојићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- 32 године туге, боли и патње. Данас нећу говорити о хронологији страдања, она је свуда око нас, ово свето мјесто је хронологија. Данас тугује цијели српски народ широм свијета. Убијани су цивили, дјеца, старци, труднице, убијана је чак и стока. Убили су 72 спрске дјеце. Коме је био крив Слободан Стојановић, обично дјете - упитао је Којић.

Додао је да се широм Српске налазе кости наших предака, које нећемо тако лако пустити страним силама.

- Никада нас нећете сломити, ми носимо дух наших предака, који нас обавезују, да памтимо и поштујемо њихове жртве. Српски народ мора бити јединствен. Српски народ је слободарски народ који никада неће одустати од тражења правде, од онога ко смо и шта смо - наводи Којић.

Истакао је да не треба вјеровати западним амбасадама, као и свима који сарађују са истима.

Којић је указао да лажне демократе, дипломате и високи представници имају један циљ који су показали резолуцијом о Сребреници, а то је жеља да српском народу ставе етикету геноцидног, те истакао да они сигурно неће чути плач породица погинулих Срба.

Он је навео да се Србима жели забранити да говоре истину разним монтираним судским процесима, пријетњама и увредама.