latinica  ћирилица
04/07/2024 |  16:46 ⇒ 18:58 | Аутор: РТРС

Кошарац посјетио Драгу Рупара, српског повратника којем је запаљен аутомобил (ВИДЕО)

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац посјетио је данас Драгу Рупара, српског повратника у Мостар коме је прије 20 дана запаљен аутомобил у дворишту.
Сташа Кошарац и Драго Рупар - Фото: РТРС
Сташа Кошарац и Драго РупарФото: РТРС

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је да очекује од свих нивоа власти да се укључе како би били процесуирани они који су запалили аутомобил српског повратника у Мостар Драге Рупара.

Кошарац је данас посјетио Рупара, којем је средином прошлог мјесеца у мостарском насељу Ходбина, испред породичне куће, запаљен аутомобил и том приликом дао му подршку, као и свим повратницима у Мостару.

Са Кошарцем је српског повратника посјетио и замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић, који је рекао да никоме од Срба у Мостару није лако када се овакве ствари догађају.

- Овакве ствари нас још више учвршћују да останемо овдје, на својој земљи и да будемо стуб подршке једни другима. Као што смо ми подршка једни другима овдје, ова посјета показује да се институције из Српске у континуитету залажу и помажу да Срби у Мостару и Федерацији покушају да се врате нормалном животу, остану и задрже своје вишевјековна огњишта - рекао је Миливојевић.

Драго Рупар је захвалио Кошарцу и свим званичнима који су га посјетили и подржали.

Рупар је рекао да је код њега долазила полиција, да су га испитивали, али да не може са сигурношћу рећи ко му је ово урадио.

Подсјећамо, повратнику у мостарско насеље Ходбина Драги Рупару у ноћи са 13. на 14. јун испред породичне куће запаљен је аутомобил.

- Осјетио сам мирис паљевине, изашао испред куће и видио запаљен аутомобил "кадет". Задњи дио аутомобила је потпуно изгорио. Полиција је долазила, направили су увиђај. У шоку сам, немам ријечи. Не осјећам се безбједно. Живим овдје са братом и не знам коме бисмо могли сметати и зашто - рекао је тада Рупар.

Пожар на аутомобилу повратника Драге Рупара у мостарском насељу Ходбина је подметнут, рекао је раније замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић.

Миливојевић је рекао да је Полицијска станица Југ предала предмет Одјељењу криминалистичке полиције које води истрагу.

- Истрага траје, чим буде резултата обавијестићемо јавност - навео је Миливојевић.