latinica  ћирилица
04/07/2024 |  14:17 ⇒ 16:04 | Аутор: РТРС

Универзитету у Бањалуци Еразмус повеља за високо образовање

Европска комисија додијелила је Универзитету у Бањалуци Еразмус повељу за високо образовање на основу успјешне пројектне пријаве.
Универзитет у Бањалуци - Фото: Уступљена фотографија
Универзитет у БањалуциФото: Уступљена фотографија

Додјелом Еразмус повеље Европска комисија је потврдила посвећеност Универзитета у Бањалуци принципима и вриједностима Еразмус плус програма. Такође, потврђена је приврженост Универзитета унапређењу свих аспеката међународне сарадње, а нарочито активностима које се тичу размјене студената и особља, те заједничких образовних пројеката, саопштено је из Универзитета у Бањалуци.

Еразмус повеља за високо образовање пружа општи оквир квалитета за активности европске и међународне сарадње које високошколска установа може да спроводи у оквиру Еразмус плус програма.

Као основни принципи Еразмус повеље наводе се принципи признавања резултата остварених у току размјене, обезбјеђење једнаког приступа, равноправног третмана и забране дискриминације студената заинтересованих за учешће у међународним активностима, односно пружање квалитетних услуга везаних за подршку мобилности студената и особља.

Поред тога, потписивањем Еразмус повеље Универзитет у Бањалуци изразио је спремност да ради на спровођењу приоритета Еразмус плус програма везаних за предузимање неопходних корака за дигитализацију управљања мобилностима, промовисање еколошки прихватљивих пракси у свим програмским активностима, подстицање учешћа појединаца из недовољно заступљених група о промовисање грађанског ангажмана учесника у размјенама, наводи се у саопштењу.