latinica  ћирилица
03/07/2024 |  22:42 ⇒ 22:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Фудбалери Партизана побиједили московски Динамо

Фудбалери Партизана побиједили су московски Динамо резултатом 4:2 послије извођења пенала (у регуларном току 2:2) на старту Братског купа који се игра у главном граду Русије од данас до недјеље.
ФК Партизан - Фото: РТРС
ФК ПартизанФото: РТРС

Била је ово прва јача провјера за изабранике Александра Станојевића послије одрађених припрема у Словенији на којима су "црно-бијели" одиграли само један меч и изгубили од локалног клуба Браво (1:2).

Резервиста Иван Лепски је голом у 76. минуту донио вођство домаћину.

Лепски се најбоље снашао послије гужве, корнера и са 12 метара је закуцао лопту под пречку.

Предност домаћина је у 86. минуту дуплирао такође резервиста Вјаћеслав Грулев, и дјеловало је тад да ће Партизан доживјети пораз.

Резервисти су ипак донијели пенале Партизану у самом финишу меча.

Прво је у 88. минуту Немања Николић искористио асистенцију Ксандера Северине и рутински послао лопту у мрежу ударцем са седам метара, да би у 90+1. минуту Александар Шћекић искористио катастрофалну грешку голмана домаћих и са три метра послао лопту у празну мрежу.

Шћекић је затим минут прије краја утакмице феноменалном интервенцијом спасио Партизан пораза, кад је лопту избацио са гол линије у ситуацији кад је голман Александар Јовановић већ био савладан.
Услиједили су пенали, у којима је бриљирао голман Партизана Јовановић који је зауставио два једанаестерца играчима Динама, Дмитрију Скопинцеву и Данилу Фомину, док су за Београђане са бијеле тачке стријелци били Бибарс Натхо, Марко Живковић, Немања Николић и Ђорђе Јовановић.

Партизан други меч на Братском купу игра 7. јула против московског ЦСКА.

Сутра играју ОФК Београд и ЦСКА, а у суботу Динамо и ОФК Београд.