latinica  ћирилица
02/07/2024 |  11:40 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Мисија ОЕБС-а у БиХ осудила изјаву Сање Вулић

Мисија ОЕБС-а у БиХ осудила је изјаву посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Сање Вулић о жријебу за делегата Дома народа из Српске и члану Централне изборне комисије Вањи Бјелица Прутина.
ОЕБС - Фото: илустрација
ОЕБСФото: илустрација

- Незадовољство исходима судских поступака и одлука институција би требало бити адресирано кроз адекватну употребу институционалних механизама, а не употребом увредљивог језика и личним увредама. Позивамо све изабране званичнике да покажу највише стандарде професионализма те да се суздрже од потеза који су непрофесионални, недемократски и опасни - наводе из ОСЦЕ-а.

Подсјетимо, Вулићева је јуче коментарисала жријебање у просторијама ЦИК-а на којем је одлучено да пети делегате из Клуба Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ буде из ПДП-а.

- Вјежбала је и извјежбала Прутина извлачење киндер јаја из замрзивача и захваљујем се изворима из кругова ЦИК-а на тачним информацијама. Оно што ми остаје непознаница и што никада нећу разумјети јесте како ће Вања Бјелица Прутина, након овог "подухвата', који највише личи на скечеве из легендарне"Топ листе надреалиста", прошетати Источним Сарајевом и Републиком Српском - поручила је Вулићева.