latinica  ћирилица
01/07/2024 |  15:36 ⇒ 15:38 | Аутор: Мондо

Олга Даниловић завршила учешће на Вимблдону

Oлга Даниловић испала је са Вимблдона већ у првом колу. Изгубила је од румунске тенисерке Анке Алексије Тодони – 7:5, 6:1.
Олга Даниловић (Фото: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA) -
Олга Даниловић (Фото: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA)

Био је то њихов други меч, Српкиња је имала улогу фаворита против дјевојке рођене у октобру 2004. године, али то није успјела да докаже на терену.

Олга је лоше започела меч, одмах је претрпила брејк и губила је са 4:1, било је и 5:2, па је њена ривалка сервирала за сет и имала сет лопту. Даниловићева је, баш као што је то радила на Ролан Гаросу, успјела да се врати, да узврати брејк, па да на свој сервис спаси нову сет лопту.

Дјеловало је да је то моменат у ком може да преломи сет, али је онда у 12. гему претрпила брејк са нулом. Румунка је то искористила и у другом сету је била још убједљивија.

Подсјетимо, Олга је до главног жријеба стигла уз много среће. Изгубила је у трећем колу квалификација, па је због повлачења Елизабете Коћарето ушла у главни жријеб.

Нажалост, није искористила то што је била “лаки лузер“, већ је одмах завршила такмичење. Уз то је сада чека још већи пад на WТА ранг листи и биће око 150. мјеста. Од српских тенисерки у жријебу је остала само Александра Крунић која не игра у синглу већ само у дублу.