latinica  ћирилица
01/07/2024 |  11:55 ⇒ 12:01 | Аутор: Глас Српске

Серија "Бетмен: Маскирани крсташ" стиже на мале екране

Стриминг див "Прајм видео" објавио је први трејлер за долазећу анимирану серију "Бетмен: Маскирани крсташ", чија се премијера очекује 1. августа.
Бетмен (фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN) -
Бетмен (фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN)

За многе обожаваоце суперхероја најбоља верзија ТВ серије или филма заснованог на стрипу је "Бетмен", анимирана серија из деведесетих, коју је радио Брус Тим, а које је узимајући озбиљно изворни стрип-материјал створила неке од најбољих прича унутар суперхеројског жанра.

Поменути сценариста се враћа као један од аутора и продуцената заједно са Матом Ривском и Едом Брубејкером, а као што се може видјети у трејлеру серија је нови поглед на митове о Бетмену. Радња се одвија на почетку Бетменове осветничке мисије у Готам Ситију и сви покушавају да открију да ли је он пријатељ или непријатељ.

Анимација је врхунска, гласовна глума одлична, а прича изгледа као магична мјешавина за одрасле и породицу.

- Добро дошли у Готам Сити, гдје је корумпираних много више од добрих, криминалци дивљају, а грађани који поштују закон живе у сталном страху. Искован у ватри трагедије, богати плејбој Брус Вејн постаје нешто и више и мање од човјека - Бетмен. Његов самостални крсташки поход за правду привлачи неочекиване савезнике унутар полиције и градске вијећнице, али његови херојски поступци изазивају смртоносне, непредвиђене посљедице - пише у најави серије.

Гласовне улоге укључују Хамиша Линклејтера као Бетмена, Кристину Ричи као Селину Кајл или Жену мачку, Џејми Ленг као Харли Квин и Дидрича Бајдера као Харвија Дента.