latinica  ћирилица
30/06/2024 |  20:52 ⇒ 20:52 | Аутор: sputniknews.com

Црногорска полиција саслушала супругу терористе који је самострелом погодио жандарма

Црногорска полиција прикупила је данас обавјештења од супруге терористе Милоша Жујовића, убијеног у суботу током напада на припадника српске Жандармерије испред израелске амбасаде у Београду.
Полиција - Фото: СРНА
ПолицијаФото: СРНА

Из Управе полиције Вијестима је незванично речено да су поступили по захтјеву колега из Србије и од ње прикупили обавјештења на тражене околности.

- Црногорски органи за спровођење закона стоје на располагању органима Републике Србије за даљу сарадњу у овом предмету - наводи се у саопштењу.

Начелник Управе криминалистичке полиције (УКП) Нинослав Цмолић рекао је данас да је МУП Црне Горе ухапсио супругу терористе, као и да су јој одузети сви електронски уређаји.

- МУП Црне Горе је експресно дошао до супруге терористе, одузети су јој сви електронски уређаји и она ће бити процесуирана. Нама је потребна подршка цијелог друштва када је у питању тероризам. Грађани треба да имају повјерења у државу и полицију. Ми предузимамо све радње како бисмо одржали ред и мир и заштитили наше грађане - рекао је Цмолић за Информер ТВ.

Жујовић је у суботу око 11.00 самострелом погодио припадника Жандармерије Милоша Јевремовића (34) у врат испред амбасаде Израела у Београду, а код себе је имао и нож.