latinica  ћирилица
30/06/2024 |  11:54 ⇒ 11:55 | Аутор: СРНА

Вучић у јулу долази у Беране; Кнежевић: Црна Гора никад више неће бити антисрпска

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће у јулу, можда на Петровдан 12. јула, посјетити српски народ у Црној Гори и обићи Беране.
Храм Св. Симеона Мироточивог Беране (фото: youtube.com / Pogled) -
Храм Св. Симеона Мироточивог Беране (фото: youtube.com / Pogled)

Вучић је одговорио на позив предсједника Демократске народне партије Црне Горе Милана Кнежевића који га је позвао у своје и у име предсједника Скупштине Црне Горе Андрије Мандића и српског народа у тој земљи.

Вучић је рекао да у јулу има пуно обавеза, али да ће свакако наћи вријеме и да би најбољи термин био Петровдан.

- Можда би било најбоље на Петровдан, али нисам сигуран ко ће од гостију бити овдје у Београду на тај дан, али током јула спремам сам и са највећом радошћу да посјетим Беране и Васојевиће и да разговарам са народом - истакао је Вучић и захвалио Кнежевићу за позив.

Кнежевић је претходно позвао Вучића да у јулу дође у Беране и посјети Храм Светог Симеона Мироточивог.

Кнежевић је истакао да Црна Гора више никада неће бити антисрпска држава, те да је Резолуција о геноциду у Јасеновцу, коју је усвојила Скупштина Црне Горе, јасан одговор Срба и православног народа у Црној Гори и парламентарне већине која се не мири са ревизијом прошлости.

Он је истакао да су ти људи претрпјели велико понижење када је Подгорица признала самопроглашено Косово и три пута гласала за антисрпску резолуцију о Сребреници.

- Црна Гора, док се ми будемо питали, никада више неће бити антисрпска држава - поручио је Кнежевић за ТВ Прва.

Он је оцијенио да негативна реакција Хрватске на Резолуцију показује да Хрвати имају проблем да се суоче са својом геноцидном прошлошћу.