latinica  ћирилица
30/06/2024 |  16:12 | Аутор: СРНА

Хапшење због пријетњи убиством и силовањем

Лице чији су иницијали У.А. из Горажда ухапшено је због сумње да је са више десетина корисничких рачуна на интернету пријетило смрћу и силовањем трима особама са подручја Кантона Сарајево, саопштила је Федерална управа полиције.
Полиција Федерације БиХ - Фото: РТРС
Полиција Федерације БиХФото: РТРС

Осумњичено лице је с више десетина корисничких рачуна на интернету, путем друштвених мрежа, упућивало озбиљне пријетње по живот и тијело и безбједност имовине оштећених, наводећи да ће их лишити живота клањем и бацањем експлозивних направа, силовати, саопштено је из ФУП-а.

- Извршени су претреси просторија и покретних ствари које користи У.А. на подручју Горажда, које се доводи у везу с извршењем кривичног дјела угрожавање безбједности извршено на штету три лица с подручја Кантона Сарајево - наводи се у саопштењу.

Током претреса пронађени су и привремено одузети предмети који се могу директно довести у везу с извршењем напријед наведеног кривичног дјела.

Ухапшено лице ће након криминалистичке обраде, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, бити предато Кантоналном тужилаштву Сарајево.