latinica  ћирилица
30/06/2024 |  13:53 | Аутор: СРНА

Сукоб полиције и више мушкараца у ромском насељу

Хрватски полицајац тешко је повријеђен у сукобу више особа и полиције у ромском насељу у Међумурју, а три мушкарца су приведена.
Полицијска ротација - илустрација - Фото: РТРС
Полицијска ротација - илустрацијаФото: РТРС

Сукоб се догодио јуче у ромском насељу Параг након што је полиција добила низ пријава о тучама, гласној музици и породичном насиљу.

На једну од дојава реаговала је полиција и на лицу мјеста затекла 47-годишњака који је, под утицајем алкохола, пуштао гласну музику и реметио јавни ред и мир.

Током полицијске интервенције, 20-годишњи укућанин почео је вријеђати полицајце, који су били принуђени да употријебе силу јер је игнорисао упозорења да престане, саопштила је међумурска Полицијска управа.

Како истичу из полиције, ситуација се погоршала када је 47-годишњак изашао из куће, преврнуо сто с алкохолним пићима и физички насрнуо на полицајце који су употријебили сузавац да би одбили напад.

Истовремено, 20-годишњак је ударио полицајца главом у главу и побјегао, док је 26-годишњи укућанин покушао да омете полицајце повлачењем и нагуравањем, преносе хрватски медији.

Упркос окупљању већег броја грађана који су гласно негодовали, полицајци су успјели привести 26-годишњака и 47-годишњака и одвести их на криминалистичко истраживање.

Додатне полицијске снаге убрзо су пронашле и привеле одбјеглог 20-годишњака, чиме се ситуација смирила.

Алкотестирањем је утврђено да су сви приведени били под утицајем алкохола.

Полицајац којег је 20-годишњак ударио задобио је тешку повреду главе и пружена му је љекарска помоћ у болници у Чаковцу.

Сви приведени су предати у притворском надзорнику, наводи полиција.