latinica  ћирилица
29/06/2024 |  08:36 ⇒ 08:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Бајден се осврнуо на лош учинак на дебати, али не намјерава да одустане (ВИДЕО)

Предсједник САД Џозеф Бајден осврнуо се на свој лош учинак у предсједничкој дебати, само неколико сати након што је посустао на сцени у "мечу" против бившег предсједника Доналда Трампа.
Џо Бајден на митингу у Сјеверној Каролини (Фото: EPA-EFE/STAN GILLILAND) -
Џо Бајден на митингу у Сјеверној Каролини (Фото: EPA-EFE/STAN GILLILAND)

Виши помоћник у његовом предизборном штабу рекао је за АБЦ њуз да Бајден "апсолутно" не размишља о одустајању од трке након што се спотакао са одговорима и да је посвећен другој дебати.

Током митинга у Ралију у Сјеверној Каролини, Бајден који је изгледао енергичније, признао је да није млад човјек, али је устврдио да његов морал и историја доказују да је још увијек способан за тај посао.

- Људи, не ходам тако лако као некада. Не говорим тако течно као некада. Не дебатујем као некада, али... знам како да кажем истину. Знам да разликујем добро од погрешног и знам како да радим овај посао. Знам, као што милиони Американаца знају, када те оборе, поново се дижеш - рекао је он окупљенима.

Они су стално узвикивали: "Још четири године", током догађаја на којем се обратила и прва дама Џил Бајден.

Бајден је већи дио говора током скупа провео указујући на оно што је назвао Трамповим лажним тврдњама током дебате о економији, имиграцији и криминалу.

- Провео сам 90 минута на бини дебатујући са момком са моралом уличне мачке - рекао је Бајден и додао да сматра да је Трамп поставио нови рекорд по броју лажи изречених на дебати.

Он је казао да Доналд Трамп није само осуђени злочинац.

- Доналд Трамп је талас злочина једног човјека - рекао је Бајден.

Његов наступ бранила је и Џил Бајден, која је носила хаљину са натписом "гласајте".

- Оно што сте видјели на сцени дебате је Џо Бајден, предсједник са интегритетом и карактером који је рекао истину. А Доналд Трамп је изговарао лаж за лажи - казала је она.

Прва дебата између предсједничких кандидата на предстојећим изборима у САД Џозефа Бајдена и Доналда Трампа одржана је прексиноћ у студиу Си-Ен-Ен-а.