latinica  ћирилица
28/06/2024 |  21:28 | Аутор: СРНА

Линта: Видовдан - темељ колективног идентитета српског народа

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта поручио је да је Видовдан симбол страдања и патње, али и симбол слободе, херојства, витештва, отпора туђину и вјере и наде у боље дане.
Миодраг Линта (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs) -
Миодраг Линта (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs)

Честитајући празник грађанима Србије и свим Србима у региону, Линта је оцијенио да је Видовдан један од најважнијих темеља колективног идентитета српског народа.

- На данашњи дан се са великом захвалношћу сјећамо српских јунака који су положили своје животе од косовског боја до данашњих дана за отаџбину, вјеру и народ. Такође, на данашњи дан одајемо са дубоким поштовањем признање српским ветеранима који су се деведесетих година прошлог вијека часно, честито и храбро борили за државу и слободу свог народа - навео је Линта.

Он је честитао данашњу крсну славу Војске Републике Српске свим ветеранима, њиховим породицама и свим припадницима Трећег пјешадијског пука /Република Српска/ Оружаних снага БиХ, који баштини традицију славне ВРС.

- На овај дан се са поносом и достојанством сјећамо огромног доприноса Војске Републике Српске у одбрани Републике Српске. На тај начин су обезбедили да је барем дио српског народа западно од Дрине и Дунава опстао на вјековним огњиштима и живи у слободи - истакао је Линта.