latinica  ћирилица
28/06/2024 |  07:33 ⇒ 07:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Кијану Ривс главна звијезда прве вечери Арсенал Феста (ВИДЕО)

Амерички бенд Догстар одржао је на Арсенал Фесту у Крагујевцу први концерт у Србији, а басиста ове групе, холивудски глумац Кијану Ривс, понио је титулу звијезде прве вечери једног од најзначајнијих фестивала у овом дијелу Европе.
Кијану Ривс и група Догстар (Фото: Танјуг/Небојша Раус) -
Кијану Ривс и група Догстар (Фото: Танјуг/Небојша Раус)

Још од тренутка када је, прије неколико месеци, објављен "line up" 14. издања Арсенал Феста, у коме се нашло име бенда Догстар и свјетски познатог глумца Кијану Ривса, публика је с нестрпљењем ишчекивала њихов концерт, што се потврдило у четвртак увече, када је на око сат времена пред наступ америчке групе, простор "Кнежевог арсенала", у којем се одржава тродневни фестивал, почео нагло да се попуњава.

Упркос спектакуларним концертима бендова Asian dub foundation и Партибрејкерса на Main stage-у, који су започели прво вече фестивала, очигледно је било да је неколико хиљада посјетилаца с нестрпљењем ишчекивало управо долазак Кијану Ривса, који се са колегама из бенда, праћен димним ефектима, на главној сцени појавио тачно у минут наступа заказаног за 23.20 и изазвао егзалтираност, прије свега, женског дијела публике.

      View this post on Instagram

A post shared by Arsenal Fest (@arsenalfest)

Свјестан да је звијезда која плијени, али сасвим уљудан, пристојан, Кијану Ривс је у више наврата врло срдачно поздравио публику и комуницирао са масом, која је узвраћала вриском.

Евидентно је било да публика углавном није знала пјесме бенда Догстар, али су њихове чланове наградили овацијама, на испуштајући телефоне којима су снимали концерт који је трајао нешто више од сат времена.

Како су дочекани, Догстар и, прије свега, Кијану Ривс и испраћени су након наступа громогласним аплаузима.

Прво вече на Main stage-у Арсенал Феста затворио је бенд Бркови, док су наступи ДЈ-ева, алтернативних бендова и репера на преостале двије сцене фестивала потрајали до раног јутра.

У петак, друге вечери Арсенал Феста, епитет "звијезда" овог значајног музичког догађаја понијеће Бијело дугме, које концертом обиљежава 50 година постојања.