latinica  ћирилица
28/06/2024 |  07:08 | Аутор: СРНА

Катнић негирао оптужбе за наводне ратне злочине у Цавтату

Бивши главни специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић на саслушању у Специјалном тужилаштву негирао је оптужбе да је извршио ратни злочин против цивилног становништва на подручју Цавтата током 1992. године.
Подгорица - Фото: ТАНЈУГ
ПодгорицаФото: ТАНЈУГ

Катнић је саслушан у својству осумњиченог, а на терет му је стављено да је као официр ЈНА, током оружаног сукоба на подручју општине Конавли, Цавтат, нечовјечно поступао према цивилима хрватске националности.

Он је негирао оптужбе да има било какве везе са ратним злочинима, преносе црногорски медији.

Бивши главни специјални тужилац Црне Горе, који се од 14. априла налази у притвору због друге истраге, у вријеме ратних дешавања у Хрватској био је помоћник команданта за правне послове у команди ЈНА у Цавтату.

- Специјално државно тужилаштво је, након оцјене доказа прикупљених од надлежних органа Хрватске и пронађених претрагом база доказних материјала Тужилаштва Међународног резидуалног механизма за кривичне судове, донијело наредбу о спровођењу истраге против окривљеног М.К, због постојања основане сумње да је извршио кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва - наведено је у саопштењу тужилаштва.