latinica  ћирилица
27/06/2024 |  19:24 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

У Београду пријем за припаднике Трећег пјешадијског Република Српска пука (ВИДЕО)

Поводом Видовдана у Представништву Републике Српске у Србији уприличен је пријем за припаднике Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.
Београд-пријем у Представништву Српске - Фото: СРНА
Београд-пријем у Представништву СрпскеФото: СРНА

Официри овог пука, који његује традиције Војске Републике Српске, налазе се на усавршавању на Универзитету одбране Војске Србије у Београду.

Војни аташе при Амбасади БиХ у Београду бригадиру Срђан Чавић захвалио је Представништву што је позвало припаднике Трећег пјешадијског пука да и на овај начин обиљеже Видовдан као крсну славу Војске Српске и тог пука.

Чавић је подсјетио да Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук Оружаних снага БиХ успјешно његује традицију Војске Републике Српске од 2006. године.

Амбасадор БиХ у Србији Александар Врањеш рекао је да је веома важна традиција Војске Републике Српске, која је била херојска и у којој су најбољи синови дали животе за Српску.

- Због тога никада не треба престати са прославама и обиљежавањем свих датума који се тичу Војске Српске - наш Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук званично баштини сву њену традицију - рекао је Врањеш.

Шеф Представништва Српске Млађен Цицовић рекао је да је Видовдан за ово представништво посебан, првенствено због тога што се обиљежава крсна слава Трећег пјешадијског пука који баштини традицију и све што је Војска Српске учинила у Одбрамбено-отаџбинском рату.

- Данас је прилика да се сјетимо свих који су у протеклом рату дали своје животе. Данас шаљемо поруку да нам је важна слобода наше Републике Српске и српског народа, али и слобода свих наших комшија који са нама треба да граде будућност на овим просторима - рекао је Цицовић.