latinica  ћирилица
27/06/2024 |  17:01 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Полицији Српске највиша признања Полиције Словеније (ФОТО/ВИДЕО)

Словеначка Полиција уручила је данас на Брду код Крања признања за сарадњу директору Полиције Републике Српске Синиши Кострешевићу и начелнику управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске Младену Марићу.
Словенија, уручење признања - Фото: РТРС
Словенија, уручење признањаФото: РТРС

На централној свечаности организованој поводом Дана полиције Словеније, која је одржана у Конгресном центру Брдо код Крања, гдје су домаћини били генерални директор Полиције Словеније Сенад Јушић и министар унутрашњих послова Словеније Боштјан Поклукар, директору Полиције Републику Српске Синиши Кострешевићу уручен је Златни знак полиције за сарадњу, а начелнику Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске Младену Марићу Сребрни знак.

Ова признања уручена су за изузетну сарадњу словеначке Полиције са Полицијом Републике Српске на пољу борбе против организованог криминала.

- Ово признање је резултат дугодишње изузетне сарадње наше двије полиције, како у реализацији заједничких истрага, тако и у области размјене оперативних података које се односе на борбу против организованог кримнала, а посебно на разбијање организованих криминалних група које су се бавиле илегалном трговином наркотицима - истакао је Кострешевић.

Он је навео да су полицијски службеници ове двије полиције у протеклом периоду учествовали и у заједничким обукама из различитих сегмената, а једна од посљедњих је и обука преговарачких тимова за реаговање у кризним ситуацијама.

Словенија, уручење признања (Фото: РТРС)

- Данашње признање је још један доказ да смо ми, Полиција Републике Српске на правом путу. Да нас наше колеге које су уз то и чланице Европске уније гледају као равноправне партнере у борби против криминала. Зато бих се захвалио пре свега првим људима МУП-а и Полиције Словеније на отвореној сарадњи, али и свим полицијским службеницима МУП-а Републике Српске који су својим преданим и професионалним радом заслужни за то што данас начелник Марић и ја ту, почаствовани овим признањима - навео је Кострешевић.