latinica  ћирилица
27/06/2024 |  13:48 ⇒ 13:49 | Аутор: РТРС

Вулин: Србија неће увести санкције Русији

Потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин рекао је Србија неће увести санкције Руској Федерацији и тако изгубити вјековног пријатеља.
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

- Бројним условима које Србија треба да испуни за чланство у Европску унију, прикључио се и захтјев да Србија уведе санкције Руској Федерацији. За напуштање историјски најистрајнијег пријатеља, Русије, отворили бисмо неко поглавље након кога би нас у неком другом поглављу сачекао захтјев за укидање Републике Српске, а када би и то прихватили, поглавље 35 са условом за признање такозваног Косова - навео је Вулин.

Он је рекао да је Србија самостална и слободна земља, што се тешко може рећи за бројне чланице и зато неће увести санкције Руској Федерацији и на тај начин изгубити пријатеља.

- Ако Србија треба Европској унији бар колико и Молдавија, нека престане да од нас тражи оно што не можемо да јој дамо - поручио је потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин реагујући на поновни захтјев Европске уније да Србија мора да уведе санкције Русији како би отворила поглавље.