latinica  ћирилица
22/06/2024 |  13:00 ⇒ 13:22 | Аутор: СРНА

Мицкоски: Избором нове реформске Владе почиње ново поглавље у земљи

Собрање је почело сједницу на којој бира нову владу Сјеверне Македоније која ће имати 24 члана, а мандатар Христијан Мицкоски је истакао да ће избором нове реформске Владе коначно почети ново поглавље о земљи.
Христијан Мицкоски (фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI) -
Христијан Мицкоски (фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

Мицкоски, који је и лидер ВМРО-ДПМНЕ, рекао је прије сједнице да је ово историјски дан, парламентарна дебата за избор нове владе којом ће се окончати период криминала, лоших вриједности и разочарења.

- Избором нове реформске Владе коначно почиње ново поглавље о нашој земљи  саопштио је Мицкоски на друштвеним мрежама.

Он је истакао да су се грађани Сјеверне Македоније у прошлости суочавали са многим изазовима, али су увијек били лојални држави и давали све од себе да буду слободни, независни и просперитетни.

У кабинету Мицкоског 15 чланова је из коалиције коју предводи ВМРО-ДПМНЕ, шест из коалиције "Вреди" и два из ЗНАМ, јављају македонски медији.

Мицкоски је раније најавио да ће предсједник Социјалистичке партије Љупчо Димовски бити предложен за замјеника предсједника владе који је одговоран за политички систем, док ће Иван Стоилковић из Демократске партије Срба у Сјеверној Македонији бити предложен за замјеника предсједника владе и министра за односе са заједницама.

Мицкоски је предсједник ВМРО-ДПМНЕ која је на парламентарним изборима у мају побиједила са 43,14 одсто гласова.