latinica  ћирилица
21/06/2024 |  09:53 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

Дујаковић: Поносно смо наступали под заставом Републике Српске (ВИДЕО)

Поносно смо наступали испод заставе Републике Српске и драго ми је што сам био први такмичар који је освојио медаљу за Српску на играма БРИКС-а, рекао је млади каратиста Павле Дујаковић који је недавно у Казању освојио бронзану медаљу.
Павле Дујаковић - Фото: РТРС
Павле ДујаковићФото: РТРС

Дујаковић је гостујући у нашем Јутарњем програму изразио наду да његова бронзана медаља неће бити посљедња јер, како је рекао, игре БРИКС-а трају до недјеље.

- Велика ми  је част што сам први који је освојио медаљу. Није било лако због јаке конкуренције и великог притиска због мог противника Руса и  домаће публике. Велику подршку су ми пружили наши навијачи којима се посебно захваљујем - каже Дујаковић.

Нагласио је да освојена бронзана медаља у Казању круна његовор досадашњег рада и да му сада предстоји озбиљно такмичење у сениорској категорији.

Тренер Павла Дујаковића, Бранко Дерајић истиче да им је од самог оснивања Карате клуба Енергија циљ био да се нађу у врху овог спорта.

- Бронзана медаља у Казању је круна нашег труда и рада. Она је само почетак Павлове каријере и његово вријеме тек долази - рекао је Дерајић.

Он је додао да је визија њиховог тренерског рада љуваб према спорту и истрајност.

- Без тога нема ни врхунских резултата. Ипак, све то не бисмо постигли без подршке институција Српске, града и спонзора којима се такође захваљујемо - истакао је Дерајић.

Да подсјетимо, бањалучки каратиста Павле Дујаковић својио је бронзу на на спортским играма БРИКС-а у категорији до 60 килограма и тако постао први такмичар из Српске који се окитио медаљом.

У борби за треће мјесто Павле је савладао домаћег такмичара Иљу Савина.