latinica  ћирилица
19/06/2024 |  17:00 ⇒ 18:30 | Аутор: РТРС

Хрватска и Албанија у "лудом мечу" играли неријешено (ФОТО)

У првом мечу другог кола групе Б на Европском првенству у Њемачкој, Хрватска и Албанија игрлаи су неријешено (2:2) у мечу пуном преокрету.
Хрватска - Албанија (Фото:  EPA-EFE/ROBERT GHEMENT) -
Хрватска - Албанија (Фото: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT)

Дуго се мучила Хрватска, Албанци су били на корак до великог изненађења, али "ватрени" су у само три минута окренули меч у своју корист и били веома близу цијелог плијена.

Албанија је повела у 11. минуту поготком Ћазима Лација, а до полувремена створили су још неколико опасних прилика пред голом Ливаковића, који је у неколико наврата добрим интервенцијама спасао свој тим.

У наставку Хрвати су ишли на све или ништа, и то им се исплатило у раздобљу од 73. до 76. минута, када је Крамарић прво донио изједначење, а потом и аутоголом Гјасула потпуни преокрет.

Гјасула је тако умјесто трагичара (аутогол) постао херој Албанаца, јер је донио изједначење у петом минуту судијске надокнаде.

Албанци и Хрватска имају сада по један бод јер су претходно изгубили од Италије (1:2), односно Шпаније (0:3) и чека их дуел са Италијом и Шпанијом у којем би им требале побједе за сигуран пласман међу 16 најбољих екипа на ЕУРО.

У преостала два меча данашњег програма у групи А од 18.00 часова састају се Њемачка и Мађарска, те у 21.00 час Швајцарска - Шкотска.