latinica  ћирилица
19/06/2024 |  08:49 ⇒ 09:58 | Аутор: РТРС

Дјеца са КиМ у суботу стижу у Српску, дочек у Братунцу

Око 650 српске дјеце са просвјетним радницима и младих са потешкоћама у развоју са Косова и Метохије стићи ће у Братунац у суботу, 22. јуна, у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", саопштено је из Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.
Пројекат "Спојимо дјецу" (Фото: архив) - Фото: РТРС
Пројекат "Спојимо дјецу" (Фото: архив)Фото: РТРС

Малишани са Космета стижу у Братунац око 12.00 часова у 14 аутобуса и биће прихваћени на мосту "Братољуб" између Љубовије и Братунца, а централни дочек уз културно-умјетнички програм предвиђен је у порти братуначке Цркве Успења Пресвете Богородице.

Ово је 12. пут да се реализује пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", а први пут се дочек организује се у Братунцу, гдје ће их дочекати предсједник Одбора Милорад Арлов, начелник братуначке општине Лазар Продановић, званичници Републике Српске и Србије, те делегације градова и општина из Републике Српске у којима ће седам дана боравити гости са Космета.

Дјеца ће боравити код својих вршњака у 15 градова и општина Републике Српске од 22. до 29. јуна.

Након пријема и добродошлице у Братунцу, продужиће за Бањалуку, Приједор, Градишку, Челинац, Прњавор, Брод, Шамац, Теслић, Бијељину, Зворник, Власеницу, Источно Ново Сарајево и Источну Илиџу, а једна група остаје у Братунцу.

Само један аутобус са дјецом из Штрпца, који су гости Требиња, улази посебно на граничном прелазу Вардиште код Вишеграда и продужава за Требиње.

Братунац и Зворник први пут учествују у овом пројекту.

Дјеца долазе из Косовске Митровице, Звечана, Лепосавића, Зубиног Потока, Србице, Клине, Гораждевца, Велике Хоче, Ораховца, Косова Поља, Угљара, Грачанице, Штрпца, Новог Брда, Косовске Каменице, Шилова, Витине, Пасјана и Партеша.