latinica  ћирилица
19/06/2024 |  08:21 ⇒ 08:54 | Аутор: СРНА

На пут кренути рано ујутро или касно поподне због велике врућине

Већина путева у Републици Српској и Федерацији БиХ је проходна, а возачима се савјетује да на дужа путовања крећу рано ујутро или касно послије подне јер је за данас најављена висока дневна температура, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Саобраћај је због неопходних радова обустављен на магистралном путу Црна Ријека-Јајце, те преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера.

Због радова на споју магистралног пута Јоховац-Руданка и Руданка-Добој и дионице регионалног пута Разбој-Руданка измијењен је режим саобраћаја.

На магистралном путу Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор измијењен је режим саобраћаја.

На дионици магистралног пута Бродар- граница Републике Српске/Србије /Рудо један/ у тунелу Трговишта измијењен је режим саобраћаја због постављања расвјете.

Саобраћај је потпуно обустављен због радова у приједорској Улици краља Александра, на дионици магистралног пута Приједор-Тукови.

Због постављања расвјете у тунелу "Сијерачке стијене" измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, као и на ауто-путу Градишка-Бањалука због радова на мосту "Богдановац".

На магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због радова се вози једном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

Због рехабилитације дионице магистралног пута Хан Пијесак два – Соколац измјењен је режим саобраћаја.

Саобраћај ће, због бушачко-минерских радова, повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у општини Пале, у трајању од пет до седам минута, као и на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента у општини Пале.

Минерски радови су у току и на магистралном путу Сарајево-Фоча, на дионици Трново - Миљевина у кањону Бистрице.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћа се једном саобраћаном траком. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса премашује 30 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија је маса већа од 16 тона.

У ФБиХ у току је санација на магистралним путевима: Хаџићи-тунел Иван, Лашва-Каоник, Лукавац-Шићки Брод, Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље, Јабланица-Прозор, Кладањ-Власеница /Гојсалићи/, Јелах-Добој /Каруше/ и Чевљановићи-Нишићи. На мјестима радова саобраћа се успорено.

На граничним прелазима у БиХ задржавања су јутрос краткотрајна.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила носивости веће од пет тона. Теретна возила тежа од пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.