latinica  ћирилица
12/06/2024 |  13:26 ⇒ 15:49 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Бећировић умишља да може говорити у име БиХ, а Бербокова у име цијелог Запада

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић умишља да може говорити у име БиХ, а министар спољних послова Њемачке Аналена Бербок у име цијелог Запад и надају се да ће политички профитирати нападима и лажним оптужбама на рачун Србије и Републике Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Поносни смо на Свесрпски сабор, као и на декларацију која је том приликом усвојена - рекла је Цвијановићева за Срну упитана да прокоментарише оцјену Бећировића и Бербокове да је Свесрпски сабор "најтежи напад на Дејтонски мировни споразум од 1995. године.

- Да су пажљивије читали, а мање мрзили све што садржи придјев српски видјели би да је у декларацији јасно изражена посвећеност суштинском и досљедном провођењу Дејтонског мировног споразума - поручила је Цвијановићева.

Она је нагласила да је за очекивати да Бећировић и Бербокова тренутно имају много паметнијег посла него да коментаришу Свесрпски сабор.

- Бербокову и њену странку гласачи на изборима за Европски парламент помножили су са нулом, а Бећировића страначке колеге у парламенту Федерације БиХ - истакла је Цвијановићева.