latinica  ћирилица
07/06/2024 |  16:10 ⇒ 16:14 | Аутор: СРНА

Зворник: Ухапшена три лица због фалсификовања исправа и другух кривичних дјела

Полиција је на подручју Зворника извршила претресе на пет локација и ухапсила три лица, осумњичена за кривична дјела организовани криминал, недопуштена трговина, фалсификовање исправе, компјутерска превара и фалсификовање или уништење службене исправе.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Акцију кодног назива "Верона" реализују припадници Управе МУП-а Републике Српске за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са Полицијском управом Зворник, под надзором Тужилаштва БиХ, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

По наредби Суда БиХ, извршени су претреси на пет локација и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела, те више печата институција Републике Српске и БиХ, средњих школа, приватних предузећа, обрасци, увјерења и потврде, мобилни телефони и други предмети, наводи се у саопштењу.

Ухапшена лица су осумњичена да су у ранијем периоду на подручју Зворника ступала у контакт са већим бројем криминогених лица, припадника организованих криминалних група из више европских земаља /Србија, Македонија и друге/ за којима су биле расписане потјернице због најтежих облика кривичних дјела /тешка убиства, недозвољена производња и промет опојних дрога и друго/, наводи се у саопштењу.

Они су осумњичењни и да су организовали и посредовала при издавању личних карата и путних исправа БиХ на основу фалсификованих иностраних докумената.

Ова оперативна акција полције под наздором Тужилаштва БиХ спроводи се од фебруара, додаје се у саопштењу.