latinica  ћирилица
07/06/2024 |  11:14 ⇒ 12:41 | Аутор: РТРС

Вишковић: Нема локалне заједнице у Српској којој Србија није помогла (ВИДЕО)

У Београду ће у суботу бити одржан Свесрпски сабор који ће окупити велики број људи из Србије и Републике Српске, а како је планирано, поред цјелодневног разноврсног програма биће одржана и заједничка сједница двије владе о унапређењу сарадње.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Предсједник Владе Републике Србије Милош Вучевић и предсједница Народне скупштине Ана Брнабић дочекаће данас премијера Републике Српске Радована Вишковића, српског члана Председништва БиХ Жељку Цвијановић и предсједника Народне скупштине Српске Ненада Стевандића на граничном прелазу Сремска Рача, а уочи Свесрпског сабора и заједничке сједнице двије Владе који бити одржани у суботу.

Предсједник Владе Српске Радован Вишковић, истакао је за РТРС да поред братских односа Републике Српске и Србије, Србија је највише уложила у развој локалних заједница у Српској и Федерацији БиХ.

- Посебно ми је драго да свака локална заједница данас има неки пројекат који осликава сарадњу Републике Србије и специјалне и паралелне везе које су и правно-формално предуслов наше сарадње. Оне су заживјеле у пуном капацитету - навео је Вишковић.

Изјавио је да готово да нема локалне заједнице у Српској, али и у Федерацији БиХ гдје је српско становништво већинско, у којима није реализован бар један пројекат средствима Владе Србије.

- Тај износ је премашио 100 милиона евра у посљедњих неколико година откада је Александар Вучић први пут дошао на функцију премијера и сада са позиције предсједника Србије - рекао је Вишковић.