latinica  ћирилица
02/06/2024 |  21:42 ⇒ 23:32 | Аутор: Агенције

Вучић: Хвала на огромној подршци, љубави и пожртвовању; Ово је залог за успјешнију будућност (ФОТО/ВИДЕО)

У Београду ћемо имати 63 одборничка мандата, наша листа имаће 52 одсто гласова од оних који су изашли, то је невјероватна побједа, убједљива побједа и у Новом Саду, навео је предсједник Србије Александар Вучић.
СНС (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs) -
СНС (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs)

- Више од годину дана трајали су стравични притисци везани за изборе.  Већину смо имали и послије 17. децембра у Београду. Али смо сматрали да то није довољан легитимитет јер неки други нису жељели да праве коалицију са нама. Сада ћемо имали 62 или 63 мандата, умјесто 54 колико је било у децембру - додао је он. 

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Најубједљивија побједа је у Пећинцима, гдје смо на излазност од 78 одсто освојили 86 одсто гласова, што је готово невјероватно. Желим да честитам, уз честитке Александру Шапићу, желим да честитам професорки Туркулов, јер таква побједа у Новом Саду, гдје смо освојили 45 мандата и добили скоро 53 одсто гласова - рекао је Вучић.

Он је нагласио да је то било значајно, посебно имајући у виду да је опозиција у Новом Саду изашла у двије или три колоне, а да је излазност била добра, 50 одсто.

- У Нишу, као што смо и очекивали, била је најтежа политичка утакмица. Оно што је важно, то је да људи у Нишу имати већину за вјероватно три мандата више, укупно 32 мандата, 31 је потребан за већину - рекао је Вучић.

Додао је да ће његов приједлог предсједнику Српске напредне странке бити да се разговара и да се види како и на који начин да се проблеми у том граду у будућности решавају, јер је листа групе грађана, а то нису биле опозиционе политичке странке, већ листа доктора Милића, која је добила чак 23 одсто гласова.

- То је огроман број гласова. И то ни на који начин не оспоравамо и не смијемо да не покажемо поштовање - закључио је Вучић.

Он је навео да су невјероватни успјеси и резултати посебно у општинама на сјеверу Војводине.

- Готово је невјероватно да је наша листа добила незамисливих 50 одсто у Суботици, можда је то и чудеснији већи резултат од овога у Новом Саду. А наши партнери Савез Војвођанских Мађара 27 одсто гласова - рекао је Вучић.

Додао је да су свуда у Војводини, у Кикинди, Сомбору, Сремској Митровици освојили преко 63 одсто гласова.

Што се Београда тиче, Вучић је рекао да су сигурно побиједили у 15 од 17 општина и да је још увијек неизвијесно у двије општине.

- Предстоји нам тежак рад и много проблема. Очекује нас тешко вријеме, ужасно тешко вијеме за које нисмо ни криви, ни заслужни, а биће само теже. Морамо да чувамо своју земљу, мир и своју слободу. Желим да се захвалим грађанима Србије на огромној подршци, љубави и пожртвовању. То је залог за успјешнију будућност - поручио је Вучић.