latinica  ћирилица
30/05/2024 |  13:21 ⇒ 13:31 | Аутор: РТРС

Кириленко није заборавио пријатеље из Српске и Бањалуке: Признање и за Додика (ФОТО)

Андреј Кириленко, предсједник Кошаркашке федерације Русије није заборавио пријатеље из Републике Српске и Бањалуке.
ККИ Врбас у Казању - Фото: Уступљена фотографија
ККИ Врбас у КазањуФото: Уступљена фотографија

Приликом гостовања Кошаркашког клуба инвалида Врбас на турниру у Казању искориштена је прилика да се уруче признања за Милорада Додика, предсједника Републике Српске, премијера Радована Вишковића, те за министрицу финансија Зору Видовић, градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића као и за Маринка Умичевића, предсједника ККИ Врбас.

ККИ Врбас у Казању (Уступљена фотографија)

Ова признања уручио је бивши руски кошаркаш Фједор Лихолитов.

- Захвалан сам господину Кириленку од кога смо добили позив за учешће на турниру у Казању. Велико му хвала и у име предсједника Додика, премијера Вишковића, госпође Видовић и градоначелника Станивуковића. Поносан сам на ова признања и велико ми је срце што смо дошли у Русију и наставићемо и даље да сарађујемо и играмо турнире, како у Бањалуци, тако и овдје у Казању. У изјави коју сам дао овдашњим медијима видио сам сузе код појединаца који нису вјеровали колико ми из Републике Српске волимо братски народ Русије - рекао је Умичевић.

Први човјек ККИ Врбас уручио је пригодне поклоне за Андреја Кириленка.

Уз екипу био је и Ранко Тепавчевић који већ 15 година у Казању обавља врло важне и одговорне послове, те су и њему поклоне уручили Маринко Умичевић и Биљана Недић.