latinica  ћирилица
27/07/2024 |  15:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић: Одличан почетак, спремам се за потенцијални меч са Надалом

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас да је одлично почео наступ на Олимпијским играма у Паризу, као и да ће да се спрема за потенцијални меч са Шпанцем Рафаелом Надалом.
Новак Ђоковић (Фото: Tanjug, STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Новак Ђоковић (Фото: Tanjug, STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Ђоковић је данас у првом колу Олимпијских игара побиједио Аустралијанца Метјуа Ебдена резутатом 6:0, 6:1.

- Другачија је публика него на Ролан Гаросу, има много више људи који су љубитељи спорта и Игара, дошли су данас да присуствују мечу. Имао сам среће што сам играо на Централном терену, имамо кров, данас је цијели дан падала киша, игра се само на два терена, сви су жељели да дођу да гледају - рекао је Ђоковић за РТС.

Српски тенисер се осврнуо на то што је Ебден добио позив да учествује у синглу, иако је посљедњих година играо само дубл.

- Жао ми је због Ебдена, он не игра сингл, усредсређен је на дубл. Мало су нелогична правила, уколико неко откаже зову се дубл играчи који не играју сингл. То је нешто што не разумијем и што је непримјерено за турнир и гледаоце, није исти ниво - поручио је Ђоковић.


Ђоковић ће у другом колу играти против победника дуела између Рафаела Надала и Мађара Мартона Фучовича, тај меч одиграће се сутра.

Он сматра да ће потенцијални меч са Надалом бити спектакуларан, попут њихових претходних.

- Одличан почетак, сутра имам тренинг и спреман се за сљедеће коло вјероватно против Надала. Нисмо играли дуго, неколико година. Овдје смо имали неке епске и спектакуларне мечеве. Ништа мање не очекујем ни сад, иако он не игра на свом најбољем нивоу, али не играм ни ја. Свима ће бити драго због ривалства и свега што смо учинили за овај спорт, он прво мора да прође прву препреку -закључио је Ђоковић.