latinica  ћирилица
13/05/2024 |  20:35 ⇒ 22:51 | Аутор: РТРС

Стевандић: Сва одговорност на партнерима из ФБиХ који не знају шта хоће (ВИДЕО)

Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је вечерас у Сарајеву, након састанка странака партнера на нивоу БиХ, да је сва одговорност на парнерима из ФБиХ који не знају шта хоће ни како хоће.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је изразио разочарање, јер је, каже, одржано пет састанака на којима се показало да владајућа странка Српске нема партнере на нивоу БиХ.

- Ми нисмо учинили ништа на дестабилизацији ситуације - нагласио је Стевандић.

Стевандић је истакао да је разочаравајуће имати партнере који немају властити ауторитет, који морају са неким другим да се усаглашавају те, како каже, питају шта смију урадити.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да је састанак остао незавршен и да у наредних седам дана слиједи наставак разговора.

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да партије које озбиљно желе да врше власт морају да имају политички потенцијал.

Састанку у Парламентарној скупштини присуствовали су лидери СНСД-а Милорад Додик, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и "Тројке", коју чине предсједници СДП-а Нермин Никшић, Народа и правде Елмедин Конаковић и Наше странке Един Форто.

Присуствовали су и потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац и предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић.