latinica  ћирилица
02/05/2024 |  12:47 ⇒ 12:48 | Аутор: СРНА

МУП Србије: Ухапшено 14 особа због преваре од милион евра

На подручју Ниша и Новог Пазара приведено је 14 особа у оквиру међународне полицијске акције због превара посредством "кол-центара" које су организовале међународне криминалне групе, а у којима је оштећено више грађана Њемачке у износу око милион евра.
МУП Србије - хапшење (фото: ТANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE) -
МУП Србије - хапшење (фото: ТANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE)

У међународној полицијској акцији учествовали су припадници Службе за борбу против високотехнолошког криминала Управе за технику Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије у сарадњи са Посебним јавним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду, поступајући по замолници за пружање међународне правне помоћи Њемачке.

Претресом станова и других просторија на 11 локација, од којих су двије на подручју Ниша и девет на подручју Новог Пазара пронађени су доказни предмети, саопштено је из МУП-а Србије.

Тринаест особа је спроведено код тужиоца Посебног јавног тужилаштва за борбу против високотехнолошког криминала, док је једној особи одређено задржавање до 48 часова након чега јој је суд изрекао мјеру забране напуштања стана.