latinica  ћирилица
27/04/2024 |  16:47 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

Отворен Међународни пливачки митинг; Бањалука и Српска добри домаћини свима (ВИДЕО)

Бањалука је данас и сутра домаћин 15. Међународног пливачког митинга, у организацији бањалучког Клуба 22.април.
Пливање - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
ПливањеФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

На митингу наступа око 550 такмичара из 13 земаља, а међу њима су и руски такмичари, који на међународној сцени нису наступали двије године.

Отварању је присуствовао предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је у обраћању истакао да су Бањалука и Република Српска добри домаћини за све који долазе изблиза и издалека.

- Надам се да се овдје осјећате добро, да ћете постићи жељене резултате и да ћете своје каријере развијати у будућности. Желимо вам најбољи могући успјех и да из Бањалуке и Републике Српске понесете најбоље утиске које можете понијети са оваквих такмичења - истакао је Додик, поздрављајући све спортисте и организаторе овог догађаја.

Додик је рекао да је овај митинг веома значајан, истичући да је ово важна спортска манифестација за град. 

Он је рекао новинарима да се у Бањалуци руше неоправдано наметнуте баријере руским спортистима.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је Међународни пливачки митинг спортски догађај свјетског ранга, те да је велика част данас присуствовати свечаном отварању.

- Они који данас буду најбољи имају добру норму за Олимпијске игре. Овај спортски догађај је свјетског ранга и реализујемо га у оквиру обиљежавања Дана града Бањалука - рекао је Станивуковић.

Финална такмичења можете пратити на програму и порталу РТРС-а.