latinica  ћирилица
25/04/2024 |  11:21 ⇒ 11:34 | Аутор: СРНА

"Марфи у новој епизоди муџахединског потрчка"

Амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи осигурао је слободу Селми Цикотићу оптуженом за ратни злочин, згрнуо новацу и ућуткао медије, а сада у новој улози муџахединског потрчка покушава да посвађа Хрвате са Драганом Човићем и одвуче хрватски гасни бизнис у Сарајево, пише портал Поскок инфо, а преноси СРНА.
Мајкл Марфи - Фото: СРНА
Мајкл МарфиФото: СРНА

Исти извор истиче да је оснивач Викиликса Џулијан Асанж провалио Марфија као "једну од највјернијих муџахединских политичких мула у БиХ" када је објавио документ из којега је јасно да је актулени амерички амбасадор обични плаћеник.

Из текста те 2007. године видљиво је да се Марфи појавио на Суду за ратне злочине гдје је изражавањем бриге за судбину Цикотића осигурао му двије министарске каријере умјесто затвора.

- Сасвим довољан документ да Тужилаштво БиХ покрене истрагу против Марфија - наводи Поскок инфо и додаје да Стејт департмент има нулту толеранцију на заштиту ратних злочинаца.

Хрватски портал наводи да би Марфи, када би био коректан, пријавио сам себе за корупцију и притисак на Тужилаштво БиХ у афери скривања Цикотића у Бугојну, те поднио неопозиву оставку на садашњу функцију с појашњењем да је ухапшен у корупцији и помагању масовним убицама.
цивила.

Поскок инфо истиче и како "корумпирано чудовиште Мајкл /Марфи/ пријети како да на својој земљи уређујемо корпорације и бизнисе".

Подсјећају да је рекао да "Драган Човић, драги Хрвати, жели направити фирму за себе, е па не дајте му, устаните против њега, дајте да сједиште фирме буде ту код Селме, код Хасана, код Мерсихе".

Он, наводи портал Поскок инфо, више и не зна сакрити да се ту вратио по нову накнаду, и да је уговорио провизију ако испослује да сједиште гасног бизниса буде у Сарајеву.

Као да он није проваљен, пише даље овај поратл и додаје да Стејт департмент као да ништа од тога не види, као да им је посве нормално да су им амбасадори по свијету прости трговци утицајем.

- Молимо најусрдније корумпирани америчкоалкаидовски олош, да нас престане вријеђати. И увјеравати нас како смо слијепи и не видимо бољу будућност, и како је руски гас кваран а његов амерички мирише. Чак и кад је три пут скупљи. Молимо га да се уозбиљи - наводи портал Поскок инфо.

Марфију поручују да им неће он овдје говорити какве ће фирме оснивати и гдје ће им бити сједишта.

- Пошаљи тенкове, састави црне листе, сруши споменик Петру Херцегу у Еранији, запали хрватски барјак усред Љубушког, кад ти толико смета јадниче, биће ти раја из амбасаде задовољна. Пљескаће ти и Мујо и Хасо. Оплљачкај нам оно што ниси 2001, ал` немој нас понижавати, дебилу. Или једноставно признај колико су ти платили - истиче Поскок инфо.