latinica  ћирилица
30/03/2024 |  12:20 ⇒ 13:45 | Аутор: Агенције

Хелез: Српска сваки дан тоне све дубље и дубље

Из ФБиХ нико није рекао да се треба укинути Републику Српску, то се само од Срба може чути. Додик и његова политика немају куд, санкције су учиниле своје. У Републиои Српској не живи ни 700.000 људи, сваки дан се тоне све дубље и дубље рекао је министар безбједности Зукан Хелез на Фејс телевизији.
Зукан Хелез (Фото: vijeceministara.gov.ba) -
Зукан Хелез (Фото: vijeceministara.gov.ba)

Он је рекао да ће техничке измјене Изборног закона БиХ, које је наметнуо Кристијан Шмит, којег институције Српске не признају за високог представника, "ступит на снагу, а они који се томе противе неће више бити у политици".

Хелез каже да се актуелна власт у Српској плаши да ће изгубити власт, те упитао на који начин техничке измјене Изборног закона Шмит угрожавају било који народ у БиХ.

Он је навео да ће у наредном периоду на улицама БиХ бити много војних возила, али да се грађани не требају плашити јер је у питању војна вјежба.

- Одавно нисмо имали јачу и већу војну вјежбу. То ће бити средином априла и средином маја. Командант ЕУФОР ме замолио да кажем грађанима да се не плаше, посебно због ове ситуације – рекао је Хелез, који је навео да ће у склопу наведене вјежбе у Неум стићи и носач авиона.