latinica  ћирилица
29/03/2024 |  21:29 ⇒ 22:47 | Аутор: РТРС

"Млијекопродукт" - најуспјешније велико привредно друштво у Српској (ФОТО/ВИДЕО)

На манифестација "Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске" за 2023. годину, која се одржала у Бањалуци, предузеће "Млијекопродукт" из Козарске Дубице проглашено је за најуспјешније велико привредно друштво.
Награда "Млијекопродукту" - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Награда "Млијекопродукту"Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Захвалност Министарству пољопривреде, Влади која несебично помаже производњу сировог млијека, јер раде заједно са нама на подизању квалитета производње и квалитета млијека - истакао је Дарко Самарџић из предузећа "Млијекопродукт".

Упркос изузетно изазовној години за привреду на глобалном, па тако и локалном нивоу, стручна комисија имала је тежак задатак. Вредновање је извршено у категоријама малих, средњих и великих привредних друштава, као и категорије инвестиција и запошљавања, извоза, квалитета домаћих производа, жена у привреди...

У категорији за најуспјешније мало привредно друштво истакла су се, између осталих, предузећа Антекна, Пољопром. Док су се у категорији средњих као најбоља показала три привредна друштва. Међу великим привредним друштвима за претходну годину, титулу су однијеле компаније Пасс ДОО Бијељина, Перутнина Птуј Србац, као и Млијекопродукт из Козарске Дубице, чији представници су се захвалили свим запосленицима, као и надлежнима.

Огледало успјешне компаније јесте и квалитетан однос у сегменту људских потенцијала, околине, клијената и друштва. За допринос развоју корпоративне друштвене одговорности, стручна комисија додијелила је признање компанијама М:Тел и Елас.

Додијељена су признања и у категоријама инвестиција и запошљавања, жена у привреди, препознатљивог домаћег квалитета. Сарадња и кооперантност, кључни су кораци за напредак, поручено је из Привредне коморе.

- Сада, више него ранијих година, показује се да је само јака привреда најбољи одговор на поремећаје на тржишту. У циљу побољшања, потребно је радити на увођењу савремених технологија, на дигитализацији и развоју људских ресурса - истакао је предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић.

Влада је била и остаће поуздан ослонац и партнер привредним субјектима Српске, поручио је премијер Радован Вишковић.

- Није данас лако радити, није лако пословати и тога смо ми свјесни и није тајна, али оно што нас краси јесте да смо ми научили да живимо и радимо у кризна времена.Само можемо заједно, само заједно можемо напријед - наводи предсједник Владе Српске Радован Вишковић.

Он је истакао да Српска има добре привредника и да су врата Владе Српске за њих отворена.

- Ми имамо исти циљ. Ми смо једна страна. Ви стварате вишак вриједности и будућност ове земље. Поносан сам на вас и чињеницу да Српска сада има највећи број запослених од свог настанка - рекао је Вишковић.

Он је честитао награђенима и поручио да је сигуран да ће им то бити подстицај за даљи рад.

Манифестација Привредне коморе Српске чији је задатак промоција успјешних пословних прича, као и мотивација за даљи напредак има традицију дугу већ двије деценије.