latinica  ћирилица
29/03/2024 |  16:35 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Дугови "Акване" све већи; Радници огорчени (ВИДЕО)

У Воденом парку Аквана запослено је 55 радника. Огорчени су јер већ мјесецима немају исплаћено здравствено осигурање, док се дугови предузећа само се гомилају.
Аквана - Фото: РТРС
АкванаФото: РТРС

"Аквана" има огроман потенцјал, јер кроз овај парк годишње прође више од 10. 000 посјетилаца, а градски олимпијски базен један је од најпосјећенијих објеката у граду на Врбасу, а и шире.

- Тренутно је ситуација таква да смо дошли до великог проблема. Највећи проблем је што радници немају здравствено осигурање, ускраћени смо за основно радно и животно право, а то је право на здравствено осигурање. Парадоксална је ситуациа да уназад 15 мјесеци плаћене су све обавезе што се тиче пореза и доприноса уз то плаћен је и репрограм што је постигнут са ресорним министарстввом Финансија, а радници немају право на здравствено осигурање. Суочавамо се свих ових година са кашњењем плате, блокадом рачуна, неиспллаћивањем плате. Међутим ово прелази све границе, људи немају здравствено осигурање, а дјеца и чланови породице су осигурани - наводи Светислав Лазић, директор "Акване".

Градоначелник Бањалуке рјешње види у репрограму дуга. Каже да ће у наредном периоду организовати ванредну сједицу градског парламента, о будућности акване.

Опширније у видеу: