latinica  ћирилица
29/03/2024 |  13:29 | Аутор: СРНА

Анђелковић: Српска у мирнодопској агресији одабрала пут чврсте одбране

Република Српска је у условима мирнодопске агресије одабрала пут чврсте одбране националних интереса, оцијенио је политички аналитичар Драгомир Анђелковић.
Драгомир Анђелковић - Фото: РТРС
Драгомир АнђелковићФото: РТРС

- Република Српска је чврста у својим ставовима. Она апсолутно може да истраје и Србија мора да стане иза ње - истакао је Анђелковић након што је Народна скупштина Републике Српске донијела Нацрт изборног закона и усвојила закључке о мјерама за заштиту од противуставног дјеловања.

Анђелковић је рекао да је Српска рођена у борби и да данас не посустаје и брани своје националне интересе, те да Бањалука у таквим околностима једино то и могла да уради, па је на бруталне притиске одговорила крајње енергично.

- Они који су покренули читаву ствар знају да Република Српска неће прећи црвену линију, да је на њима да је пређу, а то знамо шта значи, то је општи хаос на Балкану - рекао је Анђелковић.

Он сматра да Запад који изнуђује многе ствари једино и разумије такав језик, те да је једини начин да се заустави мирнодопска агресија управо оно што је Република Српска и урадила.

У таквим околностима, додао је, Запад ће три пута размислити да ли да настави са дрскошћу и безобразлуцима или ће да сједне и договара како да се правно утемељена и дејтонски потврђена рјешења имплементирају.

- Република Српска је једна врста српске авангарде и свакако и јавност Србије и грађани очекују да се максимално стане уз Републику Српску јер српски интереси морају да се бране у цјелини - закључио је Анђелковић.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је ноћас Нацрт изборног закона којим је уређено да изборе за органе власти у Српској спроводи Републичка изборна комисија, градске, односно општинске изборне комисије и бирачки одбори које ће именовати надлежни органи Републике Српске.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је и закључке да ће заједно са надлежним институцијама и органима Републике Српске предузети потребне мјере да би се заштитила права и слободе грађана и неутралисала посљедице противуставног дјеловања на територији Српске.