latinica  ћирилица
28/03/2024 |  15:21 | Аутор: СРНА

Стевандић: Потребно што веће јединство ради заштите интереса српске

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је у Народној скупштини да се Република Српска налази у тренутку када њени изабрани представници треба да постигну што веће јединство на плану заштите њених интереса.
Ненад Стевандић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Ненад СтевандићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Јединство је већина. Што је већа, то је боље, али каква год да је, биће довољна и Српска ће побиједити. У то сам апсолутно убијеђен - рекао је Стевандић на посебној сједници Народне скупштине о актуелној безбједносно-политичкој ситуацији у свијету са аспекта реперкусија на Српску.

Стевандић је подсјетио и на ријечи српског академика Душана Недељковића који је говорио да гдје влада јединство ту станује Бог.

- Ко хоће у јединство, увијек ће наћи начин и ништа га неће омести да ту припада. Ако неће, увијек ће наћи изговор. И то лош, а он је још лошији од лоше намјере и лошег поступка - упозорио је Стевандић и додао да у смислу заштите Српске треба схватити тежину и важност актуелног тренутка.

Стевандић, који је и предсједник Народне скупштине Републике Српске, истакао је да српске подјеле и раздори никада Србима нису донијели ништа добро, те да се њима надају само страни и други фактори који нису наклоњени српском народу.