latinica  ћирилица
13/02/2024 |  11:57 ⇒ 14:03 | Аутор: РТРС

Додик: Лукић велики патриота, суди му особа сумњиве ратне прошлости

Вршилац дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић је добар човјек, велики патриота, одличан руководилац који одговорно извршава све своје обавезе и Република Српска му је захвална на тој посвећености. Данас је приморан да због неког илегалца долази у Сарајево и да му у политичком процесу суди особа сумњиве ратне прошлости, истакао је предсједник Српске Милорад Додик.
Милорад Додик (Фото: predsjednikrs.net/Dona Katušić) - Фото: РТРС
Милорад Додик (Фото: predsjednikrs.net/Dona Katušić)Фото: РТРС

Додик је рекао да је циљ монтираног процеса исти, иако су раздвојени предмети против њега и Лукића.

- Желе да заплаше цијели српски народ, да доведу процес до краја и приморају све да прихвате причу о БиХ у којој се Српска ништа не пита и чија судбина зависи од воље неког лажног високог представника - навео је Додик на друштвеним мрежама.

Он даље наводи да цијела прича добија на значају с Лукићем, јер желе да пошаљу поруку да ће тако проћи свако ко буде бранио национални интерес и извршавао одлуке Народне скупштине.

Додик каже да су раздвајањем поступка остварили два циља - желе да убрзају све и да пресуде у што краћем року како би му забранили политичко дјеловање, а на примјеру Лукића да покажу како ће проћи обичан народ.

- Данас је то Лукић, а сутра ко зна ко. Поносан сам на све људе који упркос застрашивању и пријетњама не одустају од одбране Републике Српске. Сваки наш долазак у Сарајево потврда је наше одлучности да се обрачунамо с лажљивим Шмитом - истакао је Додик.

Он је поручио да ниједан Србин никада неће дозволити да неки Шмит одлучује умјесто народа.

- Све што су покушали овим монтираним процесом, само ће им се обити о главу. И питање је дана када ће се то десити - закључио је Додик.

Подсјећамо, у Суду БиХ за данас је заказан почетак суђења Милошу Лукићу, вршиоцу дужности директора Службеног гласника Српске, због непровођења одлука Кристијана Шмита.