latinica  ћирилица
13/02/2024 |  11:54 | Аутор: РТРС

Нешић: "Тројка" да се опредијели: Јесте ли проевропска или антисрпска политичка платформа

Настављају се поданички изливи одбијања одређених функционера "Тројке" о томе како неће гласати о измјенама изборног закона, одлазак међународних судија и уопште како неће гласати ни за шта са Србима и Хрватима, рекао је министар безбједности у Савјету Министара Ненад Нешић.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Неће гласати ни сами него ће чучати у редовима амбасада или пред канцеларијом баварског туристе Шмита и такмичити се у рушењу сваке шансе БиХ да постане функционална земља. Вријеме је да се пресјече и да "Тројка" јасно каже шта жели - оно што постоји у стенограмима састанака тј. изградњу БиХ на договору са Србима и Хрватима и пут ка ЕУ или жели оно што излази из изјава њихових функционера а то је укидање Републике Српске - каже Нешић.

Истиче да су Срби посвећени очувању Устава, Закона и Дејтонског мировног споразума.

- Само поштујући те темеље постоји БиХ коју смо управо такву извукли из времена сукоба, трагедија и рата и довели је праг отварања преговора о чланству у ЕУ. Такву БиХ ми Срби желимо - закониту, на Уставу изграђену, која припада нама, а не страним гувернерима и која је у ЕУ заједно са свим другим државама где Срби живе. Са јаком Републиком Српском коју не дамо никоме и ни по коју цијену - наводи Нешић.

Поручује да је крајње вријеме да се "Тројка" опредијели јесу ли проевропска или антисрпска политичка платформа?