latinica  ћирилица
02/02/2024 |  09:45 ⇒ 10:02 | Аутор: СРНА

Пуцар: За ефикасну одбрану потребно знати шта се Лукићу ставља на терет

Адвокат Миљкан Пуцар, који заступа в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића, рекао је да од Суда БиХ очекује писмено обавјештење о раздвајању поступка у процесу који се води против његовог брањеника и предсједника Републике Српске Милорада Додика, као и да зна за шта терете Лукића.
Миљкан Пуцар - Фото: РТРС
Миљкан ПуцарФото: РТРС

Пуцар је рекао да је из Суда БиХ стигло само усмено обавјештење да његов брањеник не треба да долази на рочиште заказано за 5. фебруар.

- Раније су предложени и заједнички докази и сада ће се то раздвојити. За ефикасну и правилну одбрану треба да имамо јасно и конкретно шта се Лукићу ставља на терет и који су то докази Тужилаштва да би ми могли да презентујемо и своје доказе - истакао је Пуцар.

Пуцар подсјећа да ово значајно мијења ситуацију с обзиром на то да је раније била обједињена оптужница у поступку против Додика и Лукића, те да је с тим у вези потребно јасно и недвосмислено презентовати оптужницу којом се терете оптужени, јер од тога зависи извођење доказа, али и свједока одбране и Тужилаштва.

Предмети против Додика и Лукића су раздвојени на рочишту 17. јануара, којем Лукић није присуствовао јер је био у болници.

Предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника" Милошу Лукићу суди се према оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

Додик и Лукић су 16. октобра на рочишту у Суду БиХ рекли да не разумију оптужницу, након чега је констатовано да су се изјаснили да нису криви.