latinica  ћирилица
16/01/2024 |  16:07 ⇒ 17:44 | Аутор: РТРС

Хелез најавио кривичне пријаве против Додика, Гогановића и Дамјанића

Након посланика у НСРС Рамиза Салкића и министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез данас је најавио да ће поднијети кривичне пријаве против предсједника Републике Српске Милорада Додика и још двије особе, због обиљежавања Дана Републике Српске.
Зукан Хелез (Фото: Министарство одбране БиХ) -
Зукан Хелез (Фото: Министарство одбране БиХ)

Хелез је на свом Фејсбук налогу објавио да ће кривичну пријаву поднијети и против свог замјеника Александра Гогановића и пуковника Оружаних снага БиХ Милана Дамјанића.

Хелез је написао да је од 9. јануара и обеиљжавања, како наводи, "неуставног дана Републике Српске" интензивно са најбољим правним експортима и угледним адвокатима БиХ радио на припреми кривичне пријаве против три особе.

- Кривичне пријаве су спремне и поднијећу их Тужилаштво БиХ у четвртак, 18. јануара у 11 часова. Увјерен сам да ће правосудни органи БиХ поступити у складу са Уставом и законима БиХ - навео је Хелез.

Претходно је посланик у Народној скупштини Републике Српске Рамиз Салкић на конференцији за новинаре у Бањалуци саопштио да ће кривичну пријаву против Додика и чланова Одбора за обеиљжавање Дана Републике Српске поднијети у име Странке демократске акције.