latinica  ћирилица
13/01/2024 |  12:15 ⇒ 18:44 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали православну Нову годину

Званичници Републике Српске упутили су честитке грађанима Српске који дочекују православну Нову годину по јулијанском календару.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку грађанима, пожеливши им, између осталог, радост и добро здравље.

- Желим вам да овај празник дочекате у добром здрављу и радости, окружени својим најближима и да Нова 2024. година протекне у миру и љубави, те да свима донесе напредак, благостање и породичну срећу. Нека је срећна и благословена 2024. година - наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Честитку је послао и премијер Српске Радован Вишковић.

- У име Владе Републике Српске и своје име свим грађанима Републике Српске и БиХ који празнују према јулијанском календару желим срећну и успјешну нову годину. У години која је пред нама желим вам од срца добро здравље, радост и успјех. С увјерењем да ће нова, 2024. година, бити година нашег даљег развоја и просперитета у свим областима, желим да је дочекате у добром расположењу и срдачно вас поздрављам - наводи се у честитки Вишковића.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић у честитки поводом православне Нове године изразила је увјерење да ће 2024. година протећи у миру, стабилности и просперитету.

- Свима који празнују по јулијанском календару упућујем искрене честитке поводом наступајуће Нове године уз жељу да вам 2024. година донесе добро здравље, напредак, личну и породичну срећу. Нека је срећна и благословена Нова година - наводи се у честитки Цвијановићеве.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић пожелио је свима који Нову годину празнују по јулијанском календару много здравља, среће и успјеха.

- У своје име, и у име Народне скупштине Републике Српске, честитам вам улазак у 2024. годину, који Српска православна црква данас обиљежава. Искрено се надам да ће нам Нова година донијети напредак и да ћемо у њој наставити да заједно градимо, јачамо и чувамо Републику Српску. Сретна православна Нова година! - навео је Стевандић у новогодишњој честитки.