latinica  ћирилица
11/01/2024 |  16:38 | Аутор: СРНА

"Дани зиме на Козари" први викенд фебруара

Седамнаеста манифестација "Дани зиме на Козари" биће одржана 3. и 4. фебруара, саопштено је данас из Туристичке организације града Приједора.
"Дани зиме на Козари" - Фото: СРНА
"Дани зиме на Козари"Фото: СРНА

- Манифестација је од великог значаја за Републику Српску јер из године у годину окупља више хиљада посјетилаца, званичника и учесника из различитих крајева Српске, као и госте из сусједних држава, што је чини регионалном и међународном - наводи се у саопштењу.

Првог дана манифестације планиран је зимски омладински марш "Дани зиме на Козари" у организацији Планинарског клуба "Албатрос" и ски-куп "Дани зиме на Козари" у организацији Планинарско-скијашког друштва "Љубијски рудар".

Другог дана манифестације планиран је централни догађај, а садржи спортско такмичење градова и општина у зимским играма, гастро-такмичење туристичко-угоститељских школа, извиђачких одреда, планинарских друштава и ловачких удружења у припремању котлића, те богат културно-забавни програм.

Организатор је градска Туристичка организација у сарадњи са Националним парком Козара и туристичким организацијама Козарска Дубица, Нови Град и Градишка.

Рок за пријаве учешћа у гастро и спортском такмичењу је 21. јануар, а обрасци и пропозиције доступни су на сајту приједорске Туристичке организације.