latinica  ћирилица
08/01/2024 |  22:22 ⇒ 22:22 | Аутор: РТРС

Смајловић: Република Српска страховито ојачала (ВИДЕО)

Новинарка Љиљана Смајловић рекла је данас да је "Република Српска страховито ојачала, без обзира што дјелује да су сада напади жешћи и да су бројније силе које је оспоравају".
Љиљана Смајловић - Фото: РТРС
Љиљана СмајловићФото: РТРС

- Од оснивања Републике Српске плашили смо се хоће ли и колико ће издржати. Страховито сам импресионирана како се ви сјајно заправо држите, да се опстане под овим нападима. Надам се да се из Бањалуке види колико то људи у Србији цијене. То јесте једно мало чудо. Мислим да они који су прихватили Републику Српску, нису очекивали да се она одржи и да је идеја била да се то постепено разводни и да се одузму компетенције. Заправо је Република Српска успјела да докаже своје постојање, добила је потврду Запада и водећих сила да постоји, али је ту била имплицитна пријетња да је то прелазно рјешење - рекла је Смајловићева за РТРС.

Она је подсјетила да је на прославу Дана Републике дошта када је Уставни суд донио спорну одлуку о 9. јануаруи да је тада схватила да ће Српска опстати.

- Република Српска је стварно једна другачија политичка средина него Србија. Има овдје нешто млађе, живље, свјежије - нагласила је Смајловићева.