latinica  ћирилица
11/12/2023 |  12:27 ⇒ 12:28 | Аутор: РТРС

Атини Мандић из Градишке друго мјесто на "Акрополис опену 2023" у Атини (ФОТО)

Атина Мандић из Џиу Џицу клуба "Самурај" из Градишке протеклог викенда учествовала је на интернационалном турниру "Акрополис опен 2023", одржаном у Атини. На турниру су учешће узела 62 клуба из девет земаља са преко 700 такмичара.
ЈЈК "Самурај" Градишка - Фото: Уступљена фотографија
ЈЈК "Самурај" ГрадишкаФото: Уступљена фотографија

Након три побједе и пораза у финалу у категорији У14 -57, Мандићева је изборила друго мјесто са тренером Немањом Рапићем.

- Нисам изненађен овим резултатом јер Атина на тренинзима напорно ради и увијек даје свој максимум. Ове године је одрадила 12 турнира и освојила 14 медаља, а пред њом је блистава каријера. С обзиром да је најтрофејнији такмичар у нашем клубу у овој сезони, одлазак на овај турнир који се одржава у граду који носи њено име је својеврстан поклон за њу, а сребрна медља освојена на овом турниру је одличан начин да се стави круна на ову сезону - рекао је Рапић.

ЈЈК "Самурај" Градишка (Уступљена фотографија)

С обзиром да се рад и труд увијек исплате, Рапић је навео да је сигуран да ће Атина наставити да ниже велике успјехе.

- План за будућност је постепено подизање љествице. Моја жеља као тренера јесте да Атину прати спортска срећа и да као и до сада настави да завршава турнире без повреда. Захваљујемо се Џиу Џицу савезу Српске, Граду Градишка, министарству туризма и свим спонзорима клуба, те родитељима наших такмичара који су омогућили да се они појаве на што већем броју турнира ове сезоне - истакао је Рапић.