latinica  ћирилица
22/11/2023 |  22:34 ⇒ 23/11/2023 | 09:45 | Аутор: РТРС

Стевандић: Припремамо закон о имунитету - заштитићемо све институције (ВИДЕО)

Народна скупштина као бедем Републике Српске - покренуће закон о имунитету и на тај начин, заштитити све институције, које у пракси спроводе усвојене одлуке у Парламенту Српске, рекао је предсједник Народне Скупштине Ненад Стевандић у емисији Телеринг.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Појашњава да се увођењем закона о имунитету - никада више, неће моћи водити монтирани судски процеси против званичника - као што се, тренутно суди предсједнику Републике Српске за то што је радећи свој посао - извршавао одлуке Народне скупштине.

Стевандић подсјећа, Закон о имунитету, претходно је укинуо Педи Ешдаун, али није написао да га Српска не може поново донијети.

- Ја сам завршио приједлог. Да направимо закон о имунитету и да они који проводе одлуке буду заштићени. Да имају имунитет као и ми посланици. Питам да ли је нормално да ја и сви посланици имамо имунитет, а предсједник Српске и директор Службеног гласника немају. Ми ћемо сада припремити закон о имунитету и изгласати га у НСРС. И имаће имунитет и они који спроводе одлуке. И тако ће бити заштићени сви, а и предсједник Милорад Додик, јер може бити још процеса против њега. То смо раније пропустили и то нам је сада "рупа" - рекао је Стевандић.