latinica  ћирилица
19/11/2023 |  22:53 ⇒ 20/11/2023 | 09:03 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Бећировић показује нестрпљење и непоштовање (ВИДЕО)

Сигурна сам да боље разумијем ствари у оквиру БиХ, него што их разумије Денис Бећировић. Он показује једно нестрпљење и непоштовање. Показује једно одсуство жеље да разумије све оне са којима живи, поручила је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Он има своју политичку агенду, ја имам своју политичку агенду. Дубоко сам на линији онога што јесте Дејтонски споразум и оно што јесте децентрализована структура БиХ, јер је и коначно таква структура добила подршку свих нас, а не нека имагинарна коју ће пропагирати Бећировић или неко други. Према томе, то је политичка арена - рекла је Цвијановићева након састанка чланова Предсједништва БиХ са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом у Сарајеву.

Истакла је да Бећировић има право да изнесе свој став, као што има о она.

- Оно што мене брине у комуникацији с неким колегама, не говорим ту само о њему, јесте кад ви препознате да ту заиста има нетрпељивости и да ви стално морате куцати на нека туђа врата да бисте ви причали против мене. Ево и овај састанак се користи на тај начин. Знате, има Република Српска, Република Српска ради то и то. Чекајте, а шта ви радите да очувате ову земљу? Ево ја питам шта ви, људи, радите, пошто стално причате против Републике Српске, да очувате ову земљу? Ништа не радите да је очувате. Мислите да ће вам је чувати неко са стране, па који год гост да вам дође овдје ви ћете њему да кукате на Републику Српску, а онда ће он, забога, да вам спаси државу. Дакле, то тако не иде - поручила је она.

Српски члан Предсједништва је рекла да су и на овом састанку добили одговор од Столтенберга да смо ми само одговорни за своју земљу.

- Ви сте одговорни за стање овдје, ви сте одговорни да нађете рецептуру за то да заједно живите. Наводећи примјере из историје из скандинавских земаља које су прошле страшне ратове у историји и Њемачку и Француску, које су могле након тога да наставе. Човјек је једноставно указао на то и рекао то је ваша ствар. Ви се позабавите тиме и будите одговорни да то ријешите. Немојте очекивати да вам ми то рјешавамо - закључила је Цвијановићева.