latinica  ћирилица
18/11/2023 |  10:56 ⇒ 14:10 | Аутор: СРНА

Шпирић: Професионални рад ОБА и других агенција даје резултате

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић оцијенио је да данашње хапшење припадника теророристиче организације ИСИЛ потврђује да представници Републике Српске нису без аргумената потенцирали постојање овог проблема у БиХ, те да рад и сарадања институција за спровођење закона дају резултате.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

- Хистерија из Сарајава, након писма које смо из Парламентарне скупштине БиХ упутили институцијама ЕУ и САД, произведена је само због тврдњи да овдје постоји радикални исламистички покрет. Потврда тога је и данашње хапшење, које је кап у мору, али надам се да ће и политичко Сарајево подржати ове акције и добру сарадњу полицијских и безбједносних агенција - истакао је Шпирић.

Он је рекао да је сарадња Агенције за истраге и заштиту /СИПА/ БиХ, Граничне полиције БиХ и ОБА дала резултате у акцијама спречавања терорирзма у тренутку када се и у ЕУ воде сличне акције у борби с овим проблемом.

- Већ годинама припадници радикалних исламиста овдје нису тема, као да су на волшебан начин нестали. Бившем руководству ОБА проблем су били српски професори и некакав 'малигни руски утицај'. То је био изговор да се не ради и не сарађује. Надам се да је једностраностима и реваншизму дошао крај - рекао је Шпирић.